Workshops

In onze stolpboerderij net ten zuiden van Schagen, Noord-Holland, heb ik op de oude koestal een gezellige workshopruimte gemaakt.

Ik vertel eerst wat over onze Texelse schapen. Hoe het kan dat wol vervilt. Ik laat zien hoe het kaarden van de wol  gaat en daarna gaan we aan de slag met het vilten. Ervaring met vilten is niet noodzakelijk. Sterker nog, voor de meesten is het voor het eerst dat ze vilten.
Het is mogelijk een klein object, zoals een vogelhuisje of babyslofjes, al in een dagdeel te maken. Maar ook Spaanse sloffen voor een volwassen persoon lukt in een dagdeel.  En je moet al heel onhandig zijn om het te laten mislukken.
De ochtend duurt van 9.00 uur tot ongeveer 12.30 uur,  de middag van 13.00 uur tot ongeveer 16.30 uur. Maar we gaan niet haasten, we stoppen pas wanneer alles klaar is en iedereen tevreden met het eindresultaat. Soms moet je gewoon nog wat langer blijven vilten om de pantoffels goed pas te maken….
Enige mate van  lichamelijk en geestelijk uithoudingsvermogen is daarom wel van belang!

Wil je een workshop op een andere datum of wil je iets plannen met een eigen groepje neem dan contact  met me op.  Misschien heb je een  idee of vragen, bel of mail dan even.
De workshop is heel leuk om te doen als teamuitje , met een vriend(inn)en-groepje , familie-uitje  of wat voor gezelschap dan ook.
Het is ook mogelijk om samen  een werkstuk te maken. Bijvoorbeeld een wandkleed voor in de kantine, of voor de 50-jarige als gezamenlijk gemaakt origineel cadeau.
Mijn contactgegevens vind je hier.
Er kunnen maximaal zes personen per workshop deelnemen.

Geplande datums:
zaterdag 1 oktober om 13.00 uur = vol
dinsdag 4 oktober om 9.00 uur of om 13.00 uur
vrijdag 7 oktober om 9.00 uur
woensdag 12 oktober om 9.00 uur = vol
donderdag 13 oktober om 9.00 uur
woensdag 19 oktober om 9.00 uur
zaterdag 22 oktober om 13.00 uur
dinsdag 25 oktober  om 13.00 uur
vrijdag 28 oktober om 9.00 uur = personeelsuitje esdege
woensdag 2 november om 9.00 uur = personeelsuitje esdege
zaterdag 5 november om 13.00 uur = personeelsuitje esdege
woensdag 9 november om 9.00 uur
maandag 14 november om 9.00 uur of om 13.00 uur
donderdag 17 november om 9.00 uur of om 13.00 uur
maandag 21 november om 9.00 uur of om 13.00 uur

Een dagdeel kost   momenteel 35 euro per persoon.  Dit is inclusief materiaal en  natuurlijk zorg ik voor koffie/thee met wat lekkers. In week 45, dit is vanaf 6 november, gaat helaas de prijs omhoog naar 45 euro pp.  Alles is duurder geworden. De diesel voor de trekker, de schapenscheerder, het veevoer, de energie voor de verlichting en warm water…..

Je kunt ter plekke beslissen wat je wilt maken, dat hoef ik niet van te voren te weten. Wanneer er in een groep voor verschillende objecten wordt gekozen duurt het natuurlijk iets langer voordat iedereen aan de gang is. Maar het leuke hiervan is dan dat je wel kan kijken hoe dat dan wordt gemaakt. Gluren bij de buren…. En nog een voordeel: iedereen gaat naar huis met iets wat wat diegene mooi vindt.
Indien er voor een grotere klus wordt gekozen, bijvoorbeeld een groter wandkleed,  zal er meer tijd en wol in gaan zitten.  Dit zal dan in overleg iets duurder worden. Als je van tevoren al weet dat je een groter object wilt gaan maken neem dan even contact met me op. Dit i.v.m. de beschikbare ruimte en tijd.
De wol heb ik in diverse kleuren al gekaard. Daar kan uit worden gekozen.

Heb je een windlicht, vaas of lampenkap of wat dan ook waar je een “jasje”  om wilt vilten is dat mogelijk. Neem het voorwerp mee en dan gaan we dat maken. Het moet een simpele vorm zijn. Recht of taps toelopend.

Je kunt ook vachtvilten bij mij zodat je een  “vegetarische ” vacht maakt volledig van wol. Ook kun je je eigen vacht meenemen (mits goed geschoren) en die bij mij vervilten. Vachtvilten valt in de categorie grotere klus en is dus wel duurder. Dit is afhankelijk van hoe groot de vacht wordt. Verder gebruik ik hierbij als kaardvlies (voor de achterkant) wol van een berg- of landschaap dat ik moet kopen aangezien deze schapenwol beter vilt. Neem even contact met me op voor de mogelijkheden.

Het is trouwens ook mogelijk om een retro macramé plantenhanger te komen knopen met een gezelschap.  Deze workshop is niet te combineren met het vilten. Wanneer je dit wilt maken moet ik het van tevoren weten i.v.m. de voorbereiding.

Klik hier voor een aantal voorbeelden die in een dagdeel gemaakt kunnen worden.