Workshops

In onze stolpboerderij net ten zuiden van Schagen, Noord-Holland, heb ik op de oude koestal een gezellige workshopruimte gemaakt.

Ik vertel eerst wat over onze Texelse schapen. Hoe het kan dat wol vervilt. Ik laat zien hoe het kaarden van de wol  gaat en daarna gaan we aan de slag met het vilten. Ervaring met vilten is niet noodzakelijk. Sterker nog, voor de meesten is het voor het eerst dat ze vilten.
Het is mogelijk een klein object, zoals een vogelhuisje of babyslofjes, al in een dagdeel te maken. En je moet al heel onhandig zijn om het te laten mislukken.

Er kan in overleg een workshop gepland worden. Dit is mogelijk voor minimaal 2 en maximaal 6 personen. Of bij uitzondering 8 personen. Ik ben flexibel in dagen en tijden. Wil je meer informatie of wil je een workshop plannen bel of mail me dan . Mijn contactgegevens vind je hier.

Geplande data:
maandag 25 oktober om 13.00 uur
vrijdag 29 oktober om 9.00 uur
dinsdag 2 november om 13.00 uur
zaterdag 6 november om 9.00 uur
zaterdag 13 november om ? uur
woensdag 17 november om 9.00 uur
woensdag 1 december om 9.00 uur = vol

Een dagdeel kost vanaf 25 euro per persoon. Dit is inclusief materiaal en natuurlijk zorg ik voor koffie/thee met wat lekkers. Je kunt ter plekke beslissen wat je wilt maken, dat hoef ik niet van te voren te weten. Indien er voor een grotere klus wordt gekozen zal er meer tijd en wol in gaan zitten. De wol heb ik dan al gekaard. Het vilten van sloffen of wanten voor een volwassen persoon kost bijvoorbeeld 35 euro.

Klik hier voor een aantal voorbeelden die in een dagdeel gemaakt kunnen worden.