Westfriese markt Schagen 18 juli 2024

Donderdag 18 juli 2024 is het thema van de Westfriese markt in Schagen de dag van het dier. Wolidee is aanwezig op de markt met een kraam. Ik laat zien hoe de vers geschoren schapenwol wordt gekaard. Verder is er van alles te zien en te koop van producten  die zijn gevilt van wol. Ook is er wol om lekker  te wandelen te koop.

wandelwol

Lammetjes

Alle lammetjes zijn geboren. De eerste lopen al lekker in het weiland. Nu de zon nog, dan is het echt voorjaar. lammetjes

Nieuwe verse wol!!

ruwe schapenwol kopen, Texelse vachten te koop, spinvacht kopen, schapenwol te koop, blauwe Texelse vacht, witte Texelse vacht, bruine Texelse vacht,

Op 9 juni zijn alle schapen geschoren. Het was prachtig weer, dan scheren ze makkelijker. De wol ligt mooi droog in onze schuur. Een deel van de vachten ga ik gebruiken voor de workshops, een deel ga ik verkopen. Vooral de blauwe vachten zijn erg in trek bij degenen die graag spinnen. Lange vezels en weinig vegetatie (vervuiling) in de vachten. De schapen lopen bijna het hele jaar buiten. En tijdens het scheren werken we op een schone ondergrond.

 

West-Friese folklore Schagen, dag van het dier

Op donderdag 13 juli 2023 is het de dag van het dier bij de West-Friese folklore. Wolidee zal daar aanwezig zijn van 9.00 uur tot 15.00 uur op de markt rondom de kerk.
Er worden schapen geknipt op de ouderwetse manier, met een schaar. De kaardemolen gaat mee naar de markt. De ruwe wol wordt ter plekke verwerkt tot batsen. Deze gekaarde wol wordt gebruikt voor de workshops bij www.wolidee.nl .
Verder is de kraam gevuld met allerlei wollen, gevilte voorwerpen die te koop zijn.
Kijk op www.westfriesefolklore.nl voor het complete programma.

schapen scheren. West Friese markt Schagen 2023

Nazomeren Niedorp 2022

Op zondag 21 augustus 2022 is tijdens het nazomeren in Niedorp de tuin op de Bonkelaarsdijk 6, Haringhuizen te bezichtigen tussen 10.00 uur en 17.00 uur.

Tevens is het wolviltatelier geopend. Er kunnen handgemaakte items worden gekocht en vragen over vilten worden beantwoord.
Voor meer informatie over dit evenement zie  www.nazomereninniedorp.nl

Koeiendans en opening boerderijwinkel

Op zondag 3 april gaan de koeien weer naar buiten! Dit gebeurt om 12.00 uur op de Grote Sloot 247 te Schagerbrug.

Wolidee is bij deze happening aanwezig van 11.00 uur tot 16.00 uur met een kraam vol wollen producten. Dus wil je even komen kijken, voelen of informatie vragen over een workshop ben je van harte welkom. Tevens verkoop van mijn zelfgemaakte artikelen.

schaap met lammetjes

Winterdromen in Den Helder 2019

Zoek je nog een warm, wollig cadeautje voor de kerst? Kom dan 1 december 2019 naar de Kampanje op Willemsoord in Den Helder. Wolidee zal hier aanwezig zijn met allerlei leuke kerstcadeautjes, zoals gevilte babyslofjes, sfeerlichtjes of kerstengeltjes.

Wil je je naasten liever verrassen met een gezellig uitje? Dan is het misschien ook leuk om een workshop vilten cadeau te geven. Vraag naar de mogelijkheden tijdens Winterdromen of stuur een mailtje naar info@wolidee.nl.

Winterdromen is van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over Winterdromen kun je vinden op de website van de Kampanje.

Winterse slofjes Wolidee

Nazomeren in Niedorp 2019

Tijdens het Nazomeren in Niedorp is Wolidee present op het Hooglandspad 8 in Haringhuizen.

De kraam is op zondag 18 augustus 2019 van 10.00 tot 17.00 uur te bezichtigen.

Bekijk wat je zelf tijdens een gezellige workshop bij Wolidee kunt maken! Of vind een warm, wollige cadeau voor jezelf of iemand anders.

Meer informatie over het Nazomeren in Niedorp kun je vinden op www.nazomereninniedorp.nl.

Tot 18 augustus!